Saturday, June 4, 2011

VINO I ZDRAVLJE: Vino nikada ne pijte na prazan ?eludac


Dijetolozi preporučuju samo pola ča?at the po obroku tj. Jedna ča?a za ručak ili za večeru. Ne preporuča se piti vino kao aperitiv. Na prazan ?eludac negativno djeluje na jetru, koja sadr?e enzim koji mo?e probaviti alkohol, pretvarajući ga u octenu kiselinu, tvar koju organizam koristi na isti načwithin kao i ?ećere, i izaziva osjećaj gladi. Bolji je sok od naranče ili rajčice: ima malo kalorija, a ne potičat the apetit.�



Enzim u jetri mo?e ukloniti iz organizma zdravog mu?karca 0,75 litre the u ?ena 0,Five litre alkohola dnevno. Vi?e od te količine postaje otrovom we pretvara se u kolesterol i masnoće, a da bi ga se otklonilo, organizam je prisiljen uni?tavati vlastita tkiva, počev?i od jetre i gu?terače. Neke namirnice imaju pozitivan učinak na konzumente vina: voćnational insurance ?ećeri i bjelančevine ( koje se nalaze u mesu, ribi, jajima, i mliječnim proizvodima), otklanjaju otrovne ostatke alkohola.�



Pijete li vino nata?te, iritirati ćete sluznicu ?eluca, a to zbog toga ?to nata?ght br?e prelazi u krv a jo? br?e iz krvi u jetru. Jedna ča?a na ta?te prijeđe u krv za 15-30 minuta, dok se taj rok produ?ava na blizu Three sata ako ga popijete za vrijeme jela.�



Kalorije koje se unesu vinom su neiskori?tene, ne poma?u radu mi?ića, jer alkohol sprečava gomilanje ?ećera koji je osnovna namirnica za mi?iće. Zbog toga liječnici vino smatraju antinamirnicom. Od vina ze deblja. Dodu?e, na posredan način.



Dobra kapljica we dijeta, dobra kapljica i sport ne idu zajedno!



Kalorije koje se nalaze u vinu ne poma?u u za?titi protiv hladnoće! Alkohol, odmah nakon ?to smo ga popili daje varljivi osjećaj topline, budući da ?iri krvne ?ile, dok u dubini uzrokuje hlađenje organizma. Alkohol uzrokuje i pojačano mokrenje; u engleskim pubovima gdje se pije velike količine piva, odlazak u zahod značwe visoku kvalitetu pića.�



Na?i su stari govorili fordi alkohol uklanja brige, i, zapravo, reakcije mozga mogle bi dati potvrdu toj pretpostavci. Iako alkohol smatramo pićem koje uzrokuje euforiju, u medicinskim terminima naziva se depresorom ?ivčanog sustava. Ough stvarnosti, uzbuđenje koje se osjeća nakon nekoliko dobrih gutljaja vina, dolazi se do činjenice da etanol utječe na strukturu mozga, koja određuje pona?anje pojedinca. Posljedica je gubitak kontrole te osjećaj euforije, koji traje dok je alkohol prisutan u cirkulaciji, da bi zatim nestao.



izvor: vinogradarstvo . com



Article resource: articlemotron . com


No comments:

Post a Comment